فرزندپروری مثبت یک اصل تربیتی است که فرض میکند کودکان خوب و با تمایل به انجام کار درست به دنیا میآیند. بر اهمیت احترام متقابل و استفاده از راه های مثبت برای نظم و انضباط تاکید می کند. رویکردهای فرزندپروری مثبت به جای تنبیه رفتار نادرست گذشته، بر آموزش رفتار مناسب در آینده تمرکز دارد.
بسیاری از والدین امروزی این اصول ملایم فرزندپروری را پذیرفتهاند، زیرا نمیخواهند آنگونه که تربیت شدهاند، تربیت شوند.
فرزندپروری مثبت به این معناست که والدین می توانند فرزندان شادی را به گونه ای تربیت کنند که ارزش ها و باورهای خانوادگی آنها را منعکس کند. والدین مثبت اندیش نسبت به نیازها، مرحله رشد و خلق و خوی فرزندان خود حساس هستند. در میان چهار سبک فرزندپروری بامریند، فرزندپروری مثبت یک سبک فرزندپروری مقتدرانه است.
فرزندپروری مثبت بر ایجاد یک رابطه قوی و عمیق متعهد بین والدین و فرزند مبتنی بر ارتباط و احترام متقابل متمرکز است. فرزندپروری مثبت بر آموزش کودکان نه تنها به چه چیزی بلکه چرایی تمرکز دارد. فرزندپروری مثبت به معنای تربیت فرزندان در جهت خودکنترلی است.
سه مولفه اصلی برای فرزندپروری مثبت وجود دارد:
قوانین و پیامدها تنظیم میشوند، اغلب مورد بحث قرار میگیرند و دنبال میشوند.
والدین به جای اطاعت از دستورات مبتنی بر ترس از تنبیه، به منظور ایجاد نظم و انضباط، بر کمک به کودکان برای درونی کردن نظم و انضباط تمرکز میکنند.
والدین از گوش دادن فعال برای درک افکار کودکان استفاده می کنند. این به والدین امکان می دهد سوء تفاهم ها یا پیوندهای اشتباه منطقی را تصحیح کنند.
راهبردهای فرزندپروری مثبت
هیچ کس نگفت که فرزندپروری آسان است. کودکان در هر سنی شخصیت و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. آنها می دانند چگونه شما را مغرور کنند و همچنین خیلی سریع یاد می گیرند که چه دکمه هایی را فشار دهند تا شما را عصبانی یا توجه کنید. هنگامی که فرزندانتان رفتارهای خود را نشان می دهند، ممکن است ناامید و ناراحت شوید زیرا هیچ کاری که انجام می دهید یا می گویید جواب نمی دهد.
استراتژیهای فرزندپروری مثبت ایدههای والدینی را ارائه میدهد که به شما اجازه میدهد تا رابطه شما با فرزندتان به روشی سالم رشد و توسعه یابد. این دوره بر این فرض استوار است که رابطه پایه و اساس فرزندپروری است. ما از شما میخواهیم به فرزندتان کمک کنید تا به تواناییهای بالقوهاش دست یابد و در عین حال از خود مراقبت کنید.
چه کسی می تواند شرکت کند؟
هر مراقبی که در تربیت کودکان نوپا یا کودکان در سن مدرسه نقش داشته باشد.
هر کسی که علاقه مند به ایجاد دلبستگی ایمن و شیوه های مثبت فرزندپروری است.
چه چیزی یاد خواهید گرفت؟
با درک موارد زیر مهارت هایی را برای مدیریت رفتارهای چالش برانگیز فرزندتان ایجاد خواهید کرد:
سبک والدین و خانواده خودتان
چگونه دلبستگی بر نحوه تعامل شما با یکدیگر تأثیر می گذارد
نحوه پشتیبانی از پیوست ایمن
چگونه بخشهای مختلف مغز ما بر تربیت والدین تأثیر میگذارد
نحوه تعمیر روابط
چرا روالها، ساختار، و تعیین محدودیتها مهم هستند
نحوه برقراری ارتباط بهتر با کودکان
نحوه مراقبت از خود
در پایان جلسه، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد:
ایجاد راهبردهای فرزندپروری مؤثر و ارائه بازخورد مثبت
تنظیم مرزها، محدودیتها و دستورالعملها
ارتباط با فرزند یا فرزندان خود
ارائه یک محیط خانه پرور
حل مشکلات و چالش های روزمره
دکترای حقوق بشر Dr. سواتی چاکرابورتی استادیار حقوق بشر و مطالعات زنان در Schoolguru Eduserve Pvt Ltd. او عضو بین المللی KAICIID در وین، اتریش است. او دکترای خود را در رشته حقوق بشر از دانشگاه کلکته با پایان نامه "حق تحصیل: مطالعه ای بر روی زنان قبیله ای روستایی بنگال غربی" انجام داده است. او به عنوان مشاور پژوهشی به کمیسیون ملی حقوق بشر، هند پیوست. او بنیانگذار و مجری پروژه آنلاین پلتفرم به نام "Webplatform4Dialogue" با مجموعه ای از وبینارها، گفتگوها و انتشارات است. او مدیر عامل آکادمی تابستانی Docoral اوراسیا (EDSA) است. دکتر چاکرابورتی به عنوان مدرس در کالج انگلیسی (مدرسه مدیریت)، کالیکات، کرالا، تخصص تدریس خوبی داشت. او همچنین عضو شورای اجرایی مرکز ملی تحقیقات رشد و توسعه فراگیر (NCDR)، میسور است. عضو کمیته بازبینی مجله تحقیقات روانشناختی و تربیتی راج راجشواری همچنین ویراستار کتابهایی مانند «راهنمای حقوق بشر و مطالعات قبیله ای»، «راهنمای رسانه های اجتماعی برای شمول دیجیتال و اجتماعی»، «توسعه قبیله ای»، «جنسیت» است. هویت و نقشها در هند: مسائل و چالشها»، «راهنمای چند رشتهای طرد اجتماعی و حقوق بشر» و «راهنمای روابط بینالملل: مسائل حقوق بشر و سیاست خارجی جلد اول و جلد دوم». دکتر چاکرابورتی از طریق سمینارها، کنفرانس ها و کارگاه های مختلف با شبکه خود ارتباط بین المللی گسترده ای دارد.
نمایش نظرات