در این دوره، من داستان فلسفه بشر را به شما آموزش میدهم که ۲۵۰۰ سال تاریخ فلسفی باورنکردنی را در بر میگیرد. تا پایان این ویدیو، تمام ایدهها، مکاتب و رویکردهای فلسفی پایه و همچنین برخی از تأثیرگذارترین فیلسوفان از سراسر جهان را خواهید شناخت. این ویدیو دارای 4 بخش اصلی و هر بخش دارای 2 یا 3 بخش است، درست مانند فصل های کتاب.
در قسمت 1 به اساسی ترین سوال پاسخ خواهم داد. چرا انسان ها تنها گونه هایی هستند که فلسفه را اختراع کرده اند؟ یا واقعاً فلسفه از کجا می آید؟ همچنین فلسفه در 2500 سال گذشته چگونه تکامل یافته است؟ و چرا فلسفه این همه شاخه از جمله هستی شناسی، معرفت شناسی، عقل گرایی، تجربه گرایی، انسان گرایی، فایده گرایی، اگزیستانسیالیسم، پست مدرنیسم و غیره دارد؟
در قسمت 2، من به منشا و تفاوتهای بین فلسفه شرق و فلسفه غرب میپردازم. چرا یکی بر معنویت و تغییر خود تاکید می کند، در حالی که دیگری بر عقلانیت و تغییر جهان. من به غول های یونانی سقراط، افلاطون و ارسطو و همچنین سه غول فلسفه شرق، بودا، لائوتسه و کنفوسیوس نگاه خواهم کرد.
در قسمت 3، من به فلسفه زندگی و تمدن بشری نگاه خواهم کرد. هدف تمدن بشری ترویج برابری است یا رقابت؟ هدف زندگی انسان طلب علم است یا سعادت؟ من در مورد فیلسوفانی مانند سان تسو، ماکیاولی، توماس هابز، ژان ژاک روسو، ولتر، اراسموس، میشل دومونتن، فرانسیس بیکن، مارتین هایدگر، میشل فوکو و برتراند راسل بحث خواهم کرد.
در قسمت 4، من به مسئله دانش و انگیزه انسانی خواهم پرداخت. چگونه واقعیت را بدانیم؟ من مکتب خردگرایی اروپایی در مقابل تجربهگرایی بریتانیایی و آشتی این دو توسط کانت را مورد بحث قرار خواهم داد. پس از کانت دو مکتب فلسفی متمایز برای توضیح انگیزه انسان پدیدار شد. یکی جامعه شناختی و یکی روانی. فلسفه جامعهشناختی هگل استدلال میکرد که ما توسط نیروهای تاریخی برانگیخته میشویم، در حالی که فلسفه روانشناختی شوپنهاور استدلال میکرد که ما توسط یک اراده ناخودآگاه کور انگیزه میشویم.
این دوره برای همه علاقه مندان به فلسفه است، به ویژه کسانی که چیزی یا بسیار کم در مورد فلسفه نمی دانند. این دوره همچنین یادآور یا تجدید کننده خوبی برای کسانی است که در گذشته فلسفه خوانده اند.
به عنوان بخشی از پروژه خود، این فرصت را خواهید داشت که یک مقاله کوتاه در مورد یکی از فیلسوفان مورد بحث در دوره بنویسید. از آنجایی که شما با انواع فیلسوفان و همچنین رویکردها، ایده ها و مکاتب فلسفی آشنا خواهید شد، گزینه های زیادی برای انتخاب خواهید داشت. بنابراین یک موضوع فلسفی یا فلسفی را انتخاب کنید که بیشتر در ذهن شما طنین انداز شده است و یک مقاله 500 کلمه ای بنویسید و دلیل آن را توضیح دهید. گزینه دیگر نوشتن مقاله در مورد مسیر آینده فلسفه است. با استفاده از دانش 2500 سال گذشته فلسفه و پیش بینی اینکه در دهه ها و قرن های آینده به کجا خواهد رفت.
نمایش نظرات