پولشویی و تامین مالی تروریسم منفی ترین عناصری هستند که اثرات نامطلوبی بر اقتصاد کشور دارند. برای کاهش چنین اثراتی، دولت قوانین و مقرراتی را برای مقابله با چنین عناصری وضع می کند که سازمان در سازمان خود اجرا می کند.
پولشویی به طور کلی به عنوان فرآیندی توصیف میشود که طی آن مجرمان تلاش میکنند تا منشأ و مالکیت واقعی عواید حاصل از فعالیتهای مجرمانه خود، از جمله تأمین مالی تروریسم را مخفی یا پنهان کنند و از این طریق از پیگرد قانونی، محکومیت و مصادره وجوه مجرمانه اجتناب کنند. پیشگیری از تامین مالی تروریسم در تمام سیاستها، رویهها، سیستمها و کنترلهای شرکت برای جلوگیری از پولشویی گنجانده شده است.
چنین عملیاتی ممکن است پیچیده باشد، اما در اصل، سه مرحله اساسی را شامل میشود که به شرح زیر است:
(i) جایگذاری - قرار دادن پول "کثیف" در سیستم مالی؛
(ii) لایه بندی - فرآیند انتقال پول "کثیف" در سیستم مالی برای پنهان کردن منبع وجوه؛
(iii) یکپارچهسازی - برداشت پول «پاکشده» از سیستم مالی به منظور هزینههای عمومی یا خرید داراییهای تجاری یا مالی یا املاک و مستغلات برای پیشبرد فعالیتهای مجرمانه.
در این سند با در نظر گرفتن چنین قوانین و مقرراتی، استانداردهایی را در رابطه با نقشها، اهداف و مسئولیتهای مقابله با پولشویی و تامین مالی ترور تعریف و تنظیم کردهایم. این سند به وضوح به نقش کارکنان برای شناسایی، ارزیابی و گزارش مشکوک اشاره می کند.
این سند به وضوح مشتری خود را بشناسید، بررسی دقیق مشتری، شناسایی مشکوک، ارزیابی مشکوک بودن برخی پارامترهای تعریف شده تحت مقررات AML. نقش افسر انطباق با مشکوک شدن خاتمه نمییابد، بلکه از آنجایی شروع میشود که افسر انطباق باید اقداماتی را در مورد مشکوک انجام دهد و در یک مکانیسم از پیش تعریفشده به تنظیمکننده گزارش دهد. گزارش تراکنش ارزی فراتر از آستانه تعریف شده توسط مقررات AML نیز نقش افسر انطباق و حفظ سوابق برای مدت معینی تعریف شده است.
این سند بر اساس دستورالعملهای صادر شده توسط اتحادیه اروپا تحت دستورالعملهای ششمین قانون مبارزه با پولشویی و دولت جمهوری لهستان در قوانین مختلف مرتبط با AML/CFT/CPF تهیه شده است.
کارشناس مبارزه با پولشویی و افسر انطباق
نمایش نظرات