لطفا جهت اطلاع از آخرین دوره ها و اخبار سایت در
کانال تلگرام
عضو شوید.
آموزش تحلیل کتاب سنجی: راهنمای نظری و عملی
Bibliometric Analysis: A Theoretical and Practical Guide
نکته:
آخرین آپدیت رو دریافت میکنید حتی اگر این محتوا بروز نباشد.
نمونه ویدیوها:
توضیحات دوره:
تسلط بر کتاب سنجی؛ راهنمای گام به گام؛ تحلیل هم استنادی؛ نقشه برداری علوم; VOSviewer; معیارهای شبکه، خوشه درک اهداف و مزایای تجزیه و تحلیل کتاب سنجی تمایز تجزیه و تحلیل کتاب سنجی از سایر روش های پژوهشی مانند فراتحلیل و مرور متون سیستماتیک انجام تجزیه و تحلیل عملکرد، نقشه برداری علمی، تجزیه و تحلیل استناد، تحلیل هم استنادی، جفت کتابشناختی، تحلیل هم واژه، تجزیه و تحلیل هم نویسندگی با استفاده از ابزارهای رایج تجزیه و تحلیل کتاب سنجی مانند VOSviewer، CiteSpace، و SciMAT برای تجسم و تجزیه و تحلیل داده های استنادی انتخاب تکنیک های مناسب برای تجزیه و تحلیل کتاب سنجی گزارش یافته های تجزیه و تحلیل کتاب سنجی به شیوه ای واضح و مختصر اعمال تجزیه و تحلیل کتاب سنجی در زمینه های مختلف، از جمله علم، مهندسی، و علوم اجتماعی استفاده از معیارهای شبکه و خوشهبندی برای شناسایی گرایشهای پژوهشی شناسایی حوزههای تحقیقاتی نوظهور با تحلیل کتابسنجی توسعه درک جامعی از تحلیل کتابسنجی پیش نیازها: هیچ پیشنیاز خاصی برای گذراندن این دوره وجود ندارد. با این حال، آشنایی اولیه با روش تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها ممکن است مفید باشد. مهارت های اولیه کامپیوتر نیز ضروری است، زیرا این دوره شامل استفاده از نرم افزار و ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل و تجسم داده ها است. آشنایی با مایکروسافت اکسل و سایر نرم افزارهای صفحه گسترده مشابه توصیه می شود. از آنجایی که این دوره طیف وسیعی از تکنیک ها و ابزارهای تجزیه و تحلیل کتاب سنجی را پوشش می دهد، دانش آموزان باید درک کلی از مفاهیم تحقیق مانند ادبیات علمی، انتشارات پژوهشی، نقل قول ها و تأثیر علمی داشته باشند. امکان نصب و استفاده از ابزارهای نرم افزاری مانند VOSviewer، CiteSpace و SciMAT.
تحلیل کتابسنجی بهعنوان یک ابزار تحقیقاتی ضروری پدید آمده است، که بینشهای ارزشمندی را در مورد خروجی انتشارات نویسندگان، مؤسسات و کشورها ارائه میکند. این پژوهشگران را قادر می سازد تا روندها را شناسایی کنند، مناطق تحقیقاتی را نقشه برداری کنند و تأثیر انتشارات تحقیقاتی را ردیابی کنند. هدف این دوره ارائه یک درک جامع از تجزیه و تحلیل کتاب سنجی، همراه با مهارت های عملی لازم برای انجام تجزیه و تحلیل خودتان است.
این دوره با مقدمهای بر تجزیه و تحلیل کتابسنجی آغاز میشود، جایی که با اهداف، مزایا، و تفاوت آن با سایر روشهای تحقیقاتی مانند متاآنالیز و مرور متون سیستماتیک آشنا میشوید. همچنین بینش هایی در مورد سؤالات تحقیقاتی رایج به دست خواهید آورد که تجزیه و تحلیل کتاب سنجی می تواند به آنها کمک کند.
در مرحله بعد، شما به تکنیک های مختلف تجزیه و تحلیل کتاب سنجی، از جمله تجزیه و تحلیل عملکرد، نقشه برداری علمی، تجزیه و تحلیل استناد، تجزیه و تحلیل استنادی مشترک، جفت کتابشناختی، تجزیه و تحلیل هم واژه، تجزیه و تحلیل هم نویسندگی، معیارهای شبکه، خوشه بندی، و تجسم. شما یاد خواهید گرفت که چگونه از هر یک از این تکنیک ها برای استخراج بینش معنادار از داده های استنادی استفاده کنید و چگونه می توان از آنها برای ارزیابی خروجی تحقیق استفاده کرد.
در بخش پایانی، روش تجزیه و تحلیل کتابسنجی را خواهید آموخت که شامل تعریف هدف و دامنه مطالعه، انتخاب تکنیکهای مناسب، جمعآوری دادهها، اجرای تجزیه و تحلیل و گزارش یافتهها است. شما یاد خواهید گرفت که چگونه از ابزارهای رایج تجزیه و تحلیل کتاب سنجی مانند VOSviewer، CiteSpace، و SciMAT برای تجسم و تجزیه و تحلیل داده های استنادی استفاده کنید.
در پایان این دوره، درک جامعی از تجزیه و تحلیل کتابسنجی، همراه با دانش و مهارتهای لازم برای انجام تحلیل خود خواهید داشت. چه یک محقق، دانشگاهی یا حرفه ای باشید، این دوره شما را با ابزاری ارزشمند برای ارزیابی و اندازه گیری تاثیر پژوهش مجهز می کند. میتوانید از تجزیه و تحلیل کتابسنجی برای شناسایی حوزههای تحقیقاتی نوظهور، ارزیابی تأثیر انتشارات، و تصمیمگیری آگاهانه درباره استراتژی تحقیق استفاده کنید.
سرفصل ها و درس ها
معرفی
Introduction
معرفی دوره
Course Introduction
مقدمه ای بر تحلیل کتاب سنجی
Introduction to Bibliometric Analysis
اهداف تحلیل کتاب سنجی
Objectives of Bibliometric Analysis
سوالات پژوهشی رایج
Popular Research Questions
مزایا و محدودیت های تحلیل کتاب سنجی
Advantages and Limitations of Bibliometric analysis
تفاوت بین متاآنالیز، SLR و تجزیه و تحلیل کتابسنجی
Difference between meta-analysis, SLR and Bibliometric analysis
تکنیک های تحلیل کتاب سنجی
Bibliometric analysis techniques
جعبه ابزار تحلیل کتاب سنجی
Bibliometric analysis toolbox
تجزیه و تحلیل عملکرد
Performance analysis
نقشه برداری علمی
Science mapping
معیارهای شبکه
Network Metrics
خوشه بندی
Clustering
تجسم
Visualization
روش تجزیه و تحلیل کتاب سنجی
The bibliometric analysis Procedure
مرحله 1 هدف و محدوده مطالعه خود را مشخص کنید
Step-1 Define the aim and scope of your study
مرحله 2 تکنیک های تجزیه و تحلیل کتاب سنجی را انتخاب کنید
Step-2 Choose the techniques for bibliometric analysis
مرحله 3 جمع آوری داده ها برای تجزیه و تحلیل کتاب سنجی
Step-3 Collect Data for bibliometric analysis
مرحله 4 برای تجزیه و تحلیل کتاب سنجی را اجرا کنید
Step-4 Run the for bibliometric analysis
نمایش نظرات